Rólam

Komplex egyéni önmegismerés és képességfejlesztés.

Már több mint 15 éve foglalkozom emberekkel, konfliktus és válságkezeléssel egyéni és csoportos fejlesztések keretében. Ahhoz hogy megfelelő szakmai képzettséggel rendelkezzem a tanulmányaimat is e terület felé irányítottam.A Szent István Egyetemen andragógusként végeztem HR szakon, majd szupervízor, tréner és mester coachként. Ehhez gyakorlati technikákat az NLP Akadémián tanultam majd Henrik Lell-től az EMDR-t és nem utolsó sorban a Subrosa központban kineziológiát.

A jobb agyféltekés rajzolás szintén az önmegismerés lehetősége.

A gyerekek 3-5 éves korig megtanulnak eljutni a firkától a szimbólum rajzolásig (a tipikus szem, ház, madár) és amikor 10-11 évesen le szeretné rajzolni a valóságot például egy kockát, hibás rajzok születnek. A kocka valódi alakjával tisztában lévő verbális ismeret legyőzi a vizuális észlelőképességet így a rajz nem élethű. A kamaszok kétségbeesnek és nem rajzolnak tovább, megrekednek felnőttként is a szimbólum rajzolásnál.A rajzolás is készségekből áll amelyeket ha elsajátítunk, megtanulunk rajzolni, ahogy megtanultunk biciklizni vagy olvasni.A rajzolásért felelős a jobb agyfélteke amely a vizualitás, téri érzékelések, érzelmek, humor, művészet élvezetének helye, de mivel a beszéd,írás, olvasás, logika, elemzés mind a bal agyfélteke dolga, így kialakult egy bal agyféltekés gondolkodás mód. Így a jobb agyfélteke dolgai félelmet is okozhatnak mert már annyira szokatlan a használata.A tanfolyamon különféle gyakorlatokkal, technikákkal háttérbe szorítjuk a domináns bal agyféltekét és teret adunk a művészi jobb agyféltekének. Mikor már nem érezzük az idő múlását és belefeledkezünk az alkotásunkba elérkeztünk a jobb agyféltekébe. A végén saját magunk meglepődünk mire vagyunk képesek csupán más gondolkodásmóddal, amelyet nem csak a művészkedésnél használhatunk, hanem egy új világnézetet is ad számunkra. A jobb és bal agyfélteke szinkronba hozása megkönnyíti a tanulást és kreatívabbak is leszünk.

jobb agyféltekés rajzolásról itt tudhatsz meg többet. 

Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam

élményfestésről itt 

jobb agyféltekés tanulás

Földesi Éva

Amivel még foglalkozom:

Egyéni, -családi, -párkapcsolati konfliktuskezelés. Coachig, szupervízió, tréningek. Stressz és lelki oldások az NLP, EMDR.

További tevékenységem megtekinthető az alábbi linken: HONLAPOM